ROZ schrapt automatische inflatiecorrectie

document.png

ROZ schrapt automatische inflatiecorrectie uit modelcontracten winkel- en kantoorruimte

min. leestijd

De vereniging Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de modelcontracten voor de huur en verhuur van kantoor- en winkelruimtes aangepast.

De aanpassing ziet op huurprijsaanpassing van artikel 4.5 van de modelcontracten kantoor- en winkelruimte. Huurders en verhuurders kunnen door de aanpassing in artikel 4.5 voorafgaand aan de huur afspraken maken over huurprijsaanpassingen. Naast de CPI kan er ook gekozen worden voor een vast percentage of een index naar keuze of in het geheel afzien van een automatische huurprijsaanpassing. Ook een bepaling met een maximumpercentage is mogelijk. Deze aanpassing geeft huurders en verhuurders meer ruimte om te onderhandelen over de huurprijsaanpassing in hun contract.  

Koppeling aan automatische inflatie wordt losgelaten

Voor de aanpassingen had de ROZ in de algemene bepalingen van de modelcontracten kantoor- en winkelruimtes de toekomstige huurprijsaanpassing gekoppeld aan de consumentenprijsindex (CPI). Huurprijzen werden daardoor automatisch verhoogd met de inflatiestijging. Dit wordt nu losgelaten.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over dit artikel dan kunt u contact opnemen met de LUC Vastgoed Adviseurs via telefoonnummer 076-5650466 of e-mail: office@lucvastgoed.nl

In gesprek met ons?

Wij kijken ernaar uit om van u te horen! Of u nu vragen heeft over onze diensten of interesse toont in een specifiek object? Wij staan klaar om u te helpen.

Arthur Lankhuizen.jpg
move.nl
rics-logo.png
Register Makelaar
TMI
NVM Business
funda in business